Almanya Danışmanlık | Almanya'da denklik, eğitim ve vize süreçleri
Almanya'da denklik, eğitim ve vize süreçleri
Günümüzde birçok kişi yurtdışında yaşamak ve çalışmak istiyor. Fakat bu konuda hem ülke seçimi hem de vize almanın zorunlulukları yurtdışında yaşamak isteyen kişiler önünü kesen bir engel olarak karşımıza çıkıyor. Almanya gerek ülkedeki Türk yoğunluğu gerekse de vize almanın daha kolay olması nedeniyle yurtdışında çalışmak ve yaşamak için en ideal ülkelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda Almanya vizesi nasıl alınır? 2022 vize ücreti ne kadar? Almanya’daki vize türleri hangileri? gibi soruları yanıtlayacağız. Almanya danışmanlık hizmeti alarak bu süreci çok daha kolay ve başarılı bir şekilde atlatabilirsiniz.
Ülkeler vize görüşmeleri esnasında kendilerine yararı ve zararı dokunabilecek kişiler tespit ediyorlar. Her ne kadar muhteşem bir profiliniz olsa da eksik evrak ve benzeri nedenlerden dolayı vize reddi alabilirsiniz. Bu nedenle evraklarınız bir uzman tarafından düzenlenmeli ve vize görüşmesine yine bir uzman eşliğinde hazırlanmalısınız. Almanya’ya gittiğinizde kalacak yer önerileri, çalışma fırsatları ve benzeri konular için de danışmanlık hizmeti ön plana çıkıyor.
Almanya, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasında yer aldığından dolayı vize türü Shengen vizesi olarak geçiyor. Shengen vizesi aldığınızda bu anlaşmaya üye olan tüm ülkeleri aynı vize ile gezebilme avantajıma sahip olursunuz. Yunanistan, Belçika, İtalya, Hollanda ve Almanya’nın da dahil olduğu toplamda 26 ülkeye tek vize ile geçiş yapabilirsiniz. Ancak bu vize türü yalnızca 90 güne kadar olan seyahatleriniz için verilir. Çalışma veya herhangi bir sebeple daha uzun süreli kalma düşünceniz varsa farklı tipteki vizelere başvurmanız gerekiyor.
C tipi, D tipi ve A tipi vize olmak üzere Almanya’ya gidiş için üç tip vize türü bulunuyor. Bunların her biri kişilerin gitme amaçlarına ve orada kalacakları süreye bağlı olarak farklı kriterler içerdiğinden dolayı vize evrakları ve aranan şartlarda da değişiklik gözlenebiliyor.
C tipi vize; turist vizesi, ticari vizesi ve aile ziyareti vizesini içerisinde barındıran vize türüdür. İçeriğinden de anlaşılacağı üzere çok daha kısa süreli bulunmaların olduğu kriterlerde değerlendirilir. Örneğin, aile ziyareti için Almanya vizesi alacaksanız ailenizin orada bulunduğunu belgelemelisiniz. Turistik vize alacaksanız da kalacağınız yerleri, bölgeyi ve gezeceğiniz mekanları tam anlamıyla bilmeniz gerekir. Almanya vize danışmanlık hizmetinde tüm bu detaylar size en ince ayrıntısına kadar aktarılır.
D tipi vize; çalışma, öğrenim görme veya aile kurma gibi nedenlerle 90 günün üzerinde kalacak olan kişilerin alması gereken vize türüdür. Ülkede uzun süre kalınacağından dolayı kişiler konsolosluk tarafından ince elenip sık dokunuyor. Başvurular için de vize alacak olan kişinin Alman konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine birebir olarak müracaat etmesi gerekiyor.
A tipi vize; kişilerin Almanya ve Türkiye haricinde üçüncü bir ülkeye de geçiş yapmalarını sağlayan transit vize türüdür. Havalimanlarında uluslararası vize bölümünde pasaport kontrolüne tabi olmadan direkt olarak başka bir ülkeye geçiş yapabilirler.
Almanya vize başvurusu için her statüdeki kişiden farklı türde evrak isteniyor. Ancak başlıca gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz.
Tüm bu belgelerin haricinde Alman konsolosluğu vize ücretlerini peşin olarak alır. Bu nedenle vize ücreti de evrakların yanında hazır olmalıdır
Öğrenciler için öğrenci belgesi, emekliler için e-devlet üzerinden alınan emeklilik belgesi, çalışanlar için faaliyet belgesi ve benzeri evraklar da isteniyor. Yukarıda bahsettiğimiz belgelerin haricinde istenilen ekleri danışmanınız ile görüşerek tamamlayabilirsiniz.
Başvuru yapan kişinin kısa süreli seyahat için başvurduğu vize görüşmesinde, ülkesine döneceği konusunda yeterli güven alınmaması vize için red sebeplerinden biridir. Bunun haricinde başvuru şartları karşılanmıyorsa, seyahat ile ilişkili yeterli kanıt sunulamıyorsa, sabık kaydı veya daha önce vize ihlali yapılmışsa vizeden red almanız olasılıklar dahilindedir.
Almanya, vize görüşmelerinden sonra sonuçlar için çok uzun bir süre bekletmiyor. Başvuru işlemlerinizi tamamlayıp vize görüşmesine girdikten yaklaşık 5 gün sonrasında Almanya’ya gidip gitmeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Türkiye uyruklu olmayan kişilerin başvuruları ise 15 gün içerisinde sonuçlanır.
Almanya vize başvuru süreçlerinizi bizim mentörlüğümüzde yönetebilirsiniz. Durumunuzu analiz edip size en uygun Almanya’ya gelme yoluna karar vermek için şuradan online randevu oluşturabilirsiniz.